Parisian chic

Da jeg var i Paris første gang, tok jeg meg selv i å stirre på de franske kvinnene. (Greit, jeg tar meg selv generelt i å stirre på kvinner med bra stil.) De franske kvinnene så så elegante, men samtidig nonchalante ut. De brukte kombinasjoner jeg aldri kunne tenkt over, men som viste seg å være en perfekt match. Samtidig så de mystiske ut, med store, sorte solbriller (uansett om det ikke var sol) og rød leppestift (midt på dagen). For de franske kvinnene bryr seg ikke om motereglene. De er en gjeng med sta individualister. De franske kvinnene har sine egne regler, noe enkelte av oss burde ta lærdom av. De franske kvinnene er de typiske overpyntede LA- jentenes motsetning. Stilen deres er et friskt pust i forhold til mange av nåtidens glorete, oversminkede idealer.

Klærne deres er moderne, men aldri trendy. De ser ut som om de tar godt vare på seg selv, men det ser aldri ut som om de har brukt to timer foran speilet. De ser sensuelle ut, aldri vulgære. De franske kvinnene har forstått noe.

Hva er det de har forstått? Etter mye research, og ved hjelp av boken “Parisian chic” av Ines de la Fressange, har jeg kommet frem til følgende:

  • Franske kvinner driver ikke med impulskjøp. De investerer i klassiske, tidløse innkjøp og blander dem med mer moderne (ikke trendy!) kjøp. De sparer heller opp til en veske de vet de kan bruke i mange år fremover, enn en Gucci veske med paljetter og glitter som er in akkurat nå.
  • De sminker seg naturlig, og bruker sminke som en måte å fremheve sine pene trekk, istedenfor å skjule dem. Hvis de farger håret, farger de det bare en tone eller to lysere eller mørkere. Du kan ofte se franske kvinner med mørk, rød leppestift. Men da gjelder det å holde resten av ansiktet naturlig- ikke noe pandaøyne eller foundation som ser ut som den er påført med malekost.
  • Den blå og hvit-stripete bomullsgenseren er et must for en ekte franskmann. Denne genseren kan brukes til alt- over skjørt, jeans eller hjemme til pysjbukser.
  • Sorte solbriller er forbundet med mystikk. Franske kvinner sverger spesielt til klassiske, sorte Ray Bans.
  • Glem klisjeene. Kombinèr jeans med høye hæler og enkle kjoler med converse.
  • Hold håret enkelt, sunt og naturlig.
  • Franske kvinner vil helst ikke se rike ut. De investerer gjerne i en designerbag eller to, men unngår store designerlogoer.
  • De faller ikke for fristelsen av å kjøpe kjoler som sitter som pølseskinn eller topper som er på størrelse med en stor bh. Med andre ord: De kler seg ikke for menn.
  • Se gjerne etter plagg på internett som ikke alle andre har. Gå gjerne på vintagemarkeder og se etter sjarmerende, vakre klær.
  • En klassisk trenchcoat, en marineblå kashmirgenser, converse, blå og sorte jeans er plagg som kan brukes året rundt og aldri går av moten. Cést chic!

 

bilde 2bilde 1

 

I boken “Parisian Chic”, deler Ines de la Fressange deler Fressange hemmelighetene bak de franske kvinnenes stil. Foto: Privat

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s