Shopping i London: Dette må du få med deg

 

London-Parliament

Foto: Morguefile 

London er nordmenns storbyfavoritt, og mange drar hit kun for de fantastiske shoppingmulighetene. Om du er en av dem, sørg for å få med deg disse butikkene.

Av: Caroline Andrea Furu

Oxford Street

Londons mest kjente gate vrimler over av turister, men er likevel verdt en tur. Her finner du klesgigantene Topshop, Urban Outfitters, Miss Selfridge og Primark, samt Zara og Hennes&Mauritz som vi også har i Norge.

Varehuset Selfridges er verdt turen alene- her finner du alle de kjente designermerkene i tillegg til mer budsjettvennlige butikker som All Saints og American Apparel.

Regent Street

Denne gaten er ikke fullt så kaotisk som Oxford Street, og er derfor et mer behagelig shoppingalternativ. Gaten krysser Oxford Street, og er derfor enkel å finne frem til. Her ligger blant annet French Connection, COS og den minimalistiske underlinjen til Hennes&Mauritz, &Other Stories.

Bond Street

Her ligger de store designerhusene side om side; Lous Vuitton, Chanel og Celinè- for å nevne noen. Husk på å få med deg den fire-etasjers Victorias Secret butikken som åpnet i 2012.

Westfield

Hvis det blir dårlig vær eller du er lei av folkemengdene, er Westfield et godt alternativ. Kjøpesenteret åpnet i 2008 og rommer hele 313 butikker. Blant butikkene er Topshop, Mango og Zara- i tillegg til en egen del med luksusmerker som Miu Miu og Mulberry. For å komme deg til senteret, ta Central line til Shepherds Bush.

Knightsbridge

I denne majestetiske, flotte gaten ligger de kjente varehusene Harrods og Harvey Nicols. Er du som folk flest og ikke har råd til å slå deg helt løs på disse sentrene, ta en tur likevel. Spesielt rundt juletider er sentrene fantastisk dekorert. I samme gaten ligger også en roligere versjon av Topshop enn den som ligger i Oxford Street. For å komme deg dit, ta Picadilly line til Knightsbridge.

Portobello Market

Er du i London på en lørdag, burde du gå på Portobello Market, som er verdens største antikkmarked. Markedet har også mange boder der det selges vintage klær og smykker. Leter du litt, kan du finne mange skjulte skatter her. Finner du ikke noe, er markedet i seg selv en opplevelse. Husk kontanter, bodselgerne tar ikke kort. For å komme deg dit, ta central line til Notting Hill Gate, og følg skiltingen.

 

Teksten er også publisert på Luftig.no 

Advertisements

2 thoughts on “Shopping i London: Dette må du få med deg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s